Psiho-fizične rešitve sedečih poklicev

Kako izbrati protiutež poškodbam, ki jih vašemu telesu povzročata dolgotrajno sedenje in stres?

Organizator:
Osebno in poslovno svetovanje Suzana Uršič
ONLINE & Smoletova ulica 18
Ljubljana
Lokacija:
Svetovanje Uršič, Vodnikova 187, Ljubljana
Termin:
04.02.2020 - 04.02.2020

Vabljeni na delavnico, kjer boste izvedeli kdo je odgovoren za stres in zakaj vpliva na vaše telo, kdaj prekiniti s sedenjem in kako se rešiti bolečine za vedno.

 

Komu je delavnica namenjena?
Delavnica je namenjena poslovnemu človeku, ki je veliko pod stresom in večino dneva presedi, ter vsem podjetjem, ki skrbijo za svoje zaposlene. Hkrati bodo informacije koristne tudi za tiste z obstoječimi ali preteklimi bolečinami v hrbtu, vratu in kolkih ter tiste, ki bi se radi naučili učinkovito razgibati.

 

Vsebina delavnice:

Na delavnici vam bomo predstavili negativni vpliv dolgotrajnega stresa, sedenja in obremenjujočih odnosov na hrbtenico, kolke in ramena. Izvedeli boste o povezavah med vretenci hrbtenice in organi, boleznimi in psihičnimi težavami kot uči tradicionalna kitajska medicina, poleg tega pa vam bo kineziolog predstavil dokazano najbolj potentne vaje za telesno uravnovešenje. Udeleženci boste lahko v praksi preizkusili:

  • taktike odzivanja na stres in obremenjujoče odnose,
  • konkretne tehnike sproščanja in dihanja,
  • osnove samoizpraševanja in afirmacije za samopomoč ter delo na sebi,
  • relaksacijske telesne vaje za nižanje mišičnega stresa in tonusa,
  • krepilne vaje za ponovno vzpostavitev ravnovesja v telesu.

 

Delavnica bo razdeljena na dva dela.

V prvem delu se bomo pogovorili o tem kaj stres sploh je, na kaj vse (poleg fizičnega telesa) vpliva, koliko vitaminov nam »poje« ali izčrpa iz nas in zakaj je izvor mnogih posledičnih težav ter čisto konkretnih bolezni. Naučili pa se bomo tudi zelo praktičnih metod in tehnik ter se učili iz primerov, ki vam bodo doma in na delovnem mestu pomagali pri prepoznavanju »drvenja« v stresno situacijo, obvladovanju in ustavljanju tega procesa ter odpravljanju posledic stresa na fizičnem in psihološkem telesu.

 

Kineziološki (gibalni) del se bo začel s kratko teoretično podlago, kjer bomo izvedeli vse o ergonomiji sedenja, pomembnosti pravilnega dihanja, vzrokih za bolečino v hrbtenic in mišični funkciji pri ohranjanju zdrave in močne posture. Za tem se bomo preselili na vadbene blazine (prinesete s seboj), kjer bomo preživeli večji del delavnice. V globine se bomo naučili, in jih temeljito izpopolnili, 7 najbolj potentnih vaj za sedeče poklice, da vam bodo lahko v prihodnje lajšale življenje. Zaključek bo namenjen osebni analizi telesne drže enega izmed udeležencev (študija primera) in diskusiji vprašanj.

 

Delavnica, ki jo bosta vodila Suzana Uršič, hipno- in bio-terapevtka ter Simon Uršič, diplomirani kineziolog, bo potekala v torek 4.2.2020 od 18:00 do 20:30 v Ljubljani.

 

Na delavnico se lahko prijavite tudi podjetja. Pošljite nam povpraševanje preko kontaktnega obrazca ali e-poštnega sporočila.

 

Več informacij in prijava na delavnico: PRIJAVA

 

Iskanje po terapevtih
Vpišite vrsto terapije, lokacijo, ime terapevta ipd. v spodnje polje in pritisnite tipko ENTER.
Napredno iskanje ...
© 2021 www.registerterapevtov.si